Receptek

Mákos guba tányérdesszert

Mákos guba tányérdesszert

Baracskai Angéla receptje

Narancskrém

Hozzávalók:
  • 100 g narancs leve
  • 3-4 ek Cointreau
  • 2 db nagyméretű tojás
  • 50 g cukor
  • 125 g vaj
  • 2 g zselatin
Elkészítése:

A narancs levét a tojással, a cukorral és a Cointreau-vel vízgőz felett 85 °C-ig habosítjuk. Lehúzzuk és hozzáadjuk a hideg vízbe beáztatott, majd kicsavart zselatint, és 50 °C-nál a vajjal kikeverjük. Hagyjuk állni egy éjszakát hűtőben. Másnap finoman keverjük át.

Narancskocka

Hozzávalók:
  • 100 g narancslé
  • 0,6 g agar agar vagy 1,5 lap zselatin
Elkészítése:

A narancs levét felmelegítjük az agarral, és forraláspont után még 2 percig főzzük. Kiöntjük, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, kockára vágjuk. Zselatin használata esetén ugyanígy járunk el, de a narancs levét magában forraljuk, ezután keverjük hozzá a hideg vízbe áztatott, majd kicsavart zselatint.

Fehércsokoládé-ganache

Hozzávalók:
  • 45 g tejszín
  • 2-3 ek Cointreau
  • 10 g glükóz, helyettesíthető mézzel vagy kukoricasziruppal
  • 65 g fehér csokoládé
  • 120 g hideg tejszín
Elkészítése:

A tejszínt a glükózzal és a narancslikőrrel felmelegítjük, ráöntjük a tört csokoládéra és átturmixoljuk, majd hozzáadjuk a hideg tejszínt és ismét átturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát.

Sárgabarackragu

Hozzávalók:
  • 180 g (fagyasztott) sárgabarack
  • 20 g cukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • 80 g sárgabarackpüré
Elkészítése:

A pürét a vaníliával és a cukorral lassan felmelegítjük, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Hozzáadjuk a fagyasztott, felkockázott barackot, átkeverjük és félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni.

Mákföld

Hozzávalók:
  • 100 g vaj
  • 125 g darált mák
  • 1 db narancs héja lereszelve
  • 100 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 g
Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük és hűtőbe tesszük. A vajat a cukorral és a sóval fehéredésig habosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Beleforgatjuk a darált mákot, a reszelt narancs héját, és fellazítjuk a felvert fehérjével. Tepsiben, sütőpapírra kiterítve 170 °C-on sütjük kb. 8 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni, fagyasszuk le, majd daráljuk le.

Vaníliamousse

Hozzávalók:
  • 100 g tej
  • 200 g felvert tejszín
  • 200 g fehér csokoládé
  • 4 g zselatin
  • 1/2 rúd vanília
Elkészítése:

A fehér csokoládét felmelegítjük. A tejet a vaníliával felforraljuk, és ráöntjük az olvasztott csokoládéra. Turmixoljuk, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ezután felverjük a tejszínt, és beleforgatjuk a csokoládés alapba. Formába töltjük és kifagyasztjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább