Receptek

Római brokkolileves

Római brokkolileves

Saly Noémi receptje

Ha bárki megkérdezné, melyik a kedvenc szakácskönyvem, habozás nélkül rávágnám: Lénárd Sándor A római konyha című remeke. Művelődés- és gasztronómiatörténet, csodás receptek csillogó humorral, mámorító szabadsággal… És hogy melyik belőle a kedvenc receptem? Megint habozás nélkül mondhatom: ez a tésztás brokkolileves, amelyet szeptembertől decemberig szinte minden héten megfőzök, nem tudom megunni. Igazi őszi étel, melegít, tartalmas, nagyon finom. Egy picit változtattam rajta, mert nekem így ízlik jobban: az eredetiben kevesebb a paradicsom és több a zsíros, húsos adalék.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db kétökölnyi brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2,5 dl (fél doboz) sűrű paradicsomlé
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 ek olaj vagy 1 ek disznózsír
  • 2 marék orsótészta
  • vagy szarvacska
  • parmezán vagy füstölt sajt

ESZKÖZÖK:

vágódeszka, éles kiskés, főzőkanál, tál, a piros lábos

ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát a fokhagymával, a hagymával és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk, és a nem túl forróra hevített olajba (zsírba) tesszük. Amikor a szalonna megolvadt és a hagyma is üveges, következik a paradicsom, majd a rózsáira szedett brokkoli. Mehet bele a szára is, felkarikázva-kockázva. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és csendesen rotyogtatjuk. Amikor a brok koli már majdnem puha, belefőzzük a tésztát (meg kell nézni a zacskón, mennyi idő kell neki). Tálaláskor reszelünk rá sajtot. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.