Receptek

Tatár bifsztek salátával

Tatár bifsztek salátával

Erhardt Zoltán és Piros György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 240 g angus bélszín
  • 10 g dijoni mustár
  • 1 g fűszerpaprika
  • 20 g salottahagyma
  • 1 g Maldon-só
  • 4 g kapribogyó
  • 4 db fürjtojás sárgája
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Az angus bélszínt szárazra töröljük papírtörlővel, késsel vékony szeleteket vágunk, majd felkockázzuk. A salottahagymát apróra vágjuk, rövid ideig blansírozzuk. A kapribogyókat negyedeljük. A húst ezután az összetevőkkel elkeverjük, kiforcsak mázzuk. Egy fürjtojást alaposan megmosunk, szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgájával díszítve tálaljuk. Házi kenyérből pirítóst sütünk hozzá. Vajjal és salátával kínáljuk.

SALÁTA 

HOZZÁVALÓK:

  • 120 g radicchio
  • 120 g frisée saláta
  • 6 g ruccola
  • 0,1 dl extra szűz olívaolaj
  • 4 db retek
  • 1 csipet
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE: 

A salátaféléket összekeverjük, a retket juliennre vágjuk, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.