A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tatár bifsztek salátával

Erhardt Zoltán és Piros György receptje

2018. április 26.
  • 240 g angus bélszín
  • 10 g dijoni mustár
  • 1 g fűszerpaprika
  • 20 g salottahagyma
  • 1 g Maldon-só
  • 4 g kapribogyó
  • 4 db fürjtojás sárgája
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 120 g radicchio
  • 120 g frisée saláta
  • 6 g ruccola
  • 0,1 dl extra szűz olívaolaj
  • 4 db retek
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az angus bélszínt szárazra töröljük papírtörlővel, késsel vékony szeleteket vágunk, majd felkockázzuk. A salottahagymát apróra vágjuk, rövid ideig blansírozzuk. A kapribogyókat negyedeljük. A húst ezután az összetevőkkel elkeverjük, kiformázzuk. Egy fürjtojást alaposan megmosunk, szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgájával díszítve tálaljuk. Házi kenyérből pirítóst sütünk hozzá. Vajjal és salátával kínáljuk.

SALÁTA
ELKÉSZÍTÉSE:

A salátaféléket összekeverjük, a retket juliennre vágjuk, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.



fürjtojás , angus bélszín , dijoni mustár , fűszerpaprika , salotta , Maldon-só , kapribogyó , radicchio , frisée saláta , ruccola , retek , olívaolaj