Bereznay Tamás receptje
2020. július 24.- 30 dkg vörös tonhal
- 2 db tojás
- 10 dkg zöldbab
- 12 db apró szemű burgonya
- 5 dkg olívabogyó
- 12 szem koktélparadicsom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Hideg vízben gyorsan lehűtjük, meghámozzuk és félbevágjuk.
A burgonyát megmossuk, és 180 °C-os sütőben megsütjük. Meghámozzuk, megsózzuk, és összekeverjük kevés olívaolajjal.
A tonhalat felhasználás előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből. Nagyon forró serpenyőben, kevés szőlőmagolajon mindkét oldalán 30 másodpercig pirítjuk, majd egyforma téglalapokra vágjuk.
A koktélparadicsomokat és az olívabogyókat félbevágjuk. A zöldbabot leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal fényesítjük.
Az előkészített alapanyagokat tányéron ízlésesen elrendezzük, és pár csepp bazsalikomolajjal ízesítjük.

olívabogyó , zöldbab , vörös tonhal , tojás , burgonya , koktélparadicsom