Receptek

Nizzai saláta

Nizzai saláta

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg vörös tonhal
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zöldbab
  • 12 db apró szemű burgonya
  • 5 dkg olívabogyó
  • 12 szem koktélparadicsom

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Hideg vízben gyorsan lehűtjük, meghámozzuk és félbevágjuk. A burgonyát megmossuk, és 180 °C-os sütőben megsütjük. Meghámozzuk, megsózzuk, és összekeverjük kevés olívaolajjal.

A tonhalat felhasználás előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből. Nagyon forró serpenyőben, kevés szőlőmagolajon mindkét oldalán 30 másodpercig pirítjuk, majd egyforma téglalapokra vágjuk. A koktélparadicsomokat és az olívabogyókat félbevágjuk.

A zöldbabot leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal fényesítjük. Az előkészített alapanyagokat tányéron ízlésesen elrendezzük, és pár csepp bazsalikomolajjal ízesítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.