Receptek

Szarvasburger céklacsipsszel és pácolt hagymával

Bereznay Tamás receptje

2021. április 22.
  • 4 db hamburgerbuci

HÚSPOGÁCSA
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg szarvascomb
  • 15 dkg marhafaggyú
  • friss kakukkfű
  • fekete bors

PÁCOLT HAGYMA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 fej fehér hagyma
  • 3 ek almaecet
  • 2 ek nádcukor


  • 3 ek magos dijoni mustár
  • 2 ek méz
  • salátalevél
  • 2-3 fej közepes cékla
  • olaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A szarvascombot a faggyúval együtt kockákra vágjuk, összekeverjük sóval, borssal és kakukkfűlevelekkel, majd ledaráljuk és lehűtjük.

Felhasználás előtt négy egyforma pogácsát formázunk belőle, és szobahőmérsékleten hagyjuk 20 percig állni.


A hagymához az ecetet a cukorral, csipet sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a cikkekre vágott hagymát és a tűzről lehúzva, fedő alatt lehűtjük.

A mustárt a mézzel simára keverjük. A céklát uborkagyalun leszeleteljük, és forró olajban ropogósra sütjük.

A húspogácsát forró serpenyőben tetszés szerint megsütjük, de legalább 3-3 percig süssük mindkét oldalát.

A bucit félbevágjuk, megkenjük vajjal és megpirítjuk. Mindkét felét megkenjük mustárral, az aljára tesszük a salátalevelet, rá a húspogácsát, majd a hagymát, legvégül a tetejét.

Céklacsipsszel tálaljuk.



hamburgerbuci , szarvascomb , marhafaggyú , kakukkfű , fehér hagyma , almaecet , nádcukor , méz , salátalevél , magos dijoni mustár , cékla , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra