Receptek

Lángosban sült csirkeszalagok friss salátaágyon

Rédai Attila receptje

2021. március 4.

A TÉSZTÁHOZ:

  • 40 dkg liszt
  • 20 g élesztő
  • 150 g joghurt
  • 40 ml tej
  • 16 g cukor

A LÁNGOSRA:

  • 4 dl tejföl
  • 40 dkg trappista sajt

A TÖLTELÉKHEZ:

  • 50 dkg csirkemell
  • 12 dkg lila hagyma
  • 80 ml olaj

A SALÁTAÁGYHOZ:

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 40 dkg édeskáposzta
  • 20 dkg uborka
  • 40 dkg paradicsom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lángostészta alapanyagaiból tésztát gyúrunk. Akkor ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű.

A jól kidolgozott tésztából lehet csak jó lángost készíteni.


A töltelékhez a lilahagymát apró kockára vágjuk és összekeverjük a lepirított és csíkokra vágott csirkemellel.

Fontos: a hagyma nyers, a hús meg van sütve.


Megvárjuk, amíg a töltelék kihűl, csak utána dolgozunk vele.

A meggyúrt és megkelt tésztából egyadagnyit kinyújtunk téglalap alakúra.
Ráhelyezzük a tölteléket, és felcsavarjuk. Felcsavaráskor a tészta két végét és a felcsavarásos szélt is jól összedolgozzuk, hogy amikor az olajban sütjük ezt a hosszúkás lángost, akkor ne mehessen a belsejébe olaj.

TÁLALÁS:

A saláta-alapanyagokat julienre (gyufaszál-vékonyságú csíkokra) vágva a tányérra helyezzük.
A bő olajban kisütött lángost felszeletelve ráhelyezzük. A felszeletelt töltött lángost meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.


liszt , élesztő , joghurt , tej , tejföl , trappista sajt , csirkemell , lila hagyma , jégsaláta , olaj , uborka , édeskáposzta , paradicsom