Receptek

Fogasfilé kerti zöldségekkel

Fogasfilé kerti zöldségekkel

Agárdi Pálinkafőzde étterme, Darius Richard séf receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg fogasfilé
  • 10 dkg vaj
  • friss turbolya
  • fekete szezámmag
  • olívaolaj
  • cukor
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfiléket 3 százalékos sóoldatban áztatjuk 1 órán keresztül, utána 10 percre tiszta vízbe tesszük. A filéket fóliába tekerve henger alakúra formázzuk, majd gyöngyöző halalaplében 10 percig főzzük. Tálalás előtt a fólia eltávolítása után habzó vajba mártjuk, fekete szezámmagba forgatjuk. A friss zöldségeket sós, cukros vízzel leforrázzuk, majd jeges vízzel lehűtjük. A vaj és olíva-olaj keveréket sóval, borssal és frissen vágott turbolyával ízesítjük, a kész zöldségeket ezzel locsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.