Receptek

Körtés-mákos sütemény

Körtés-mákos sütemény

Kerekes Sándor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg darált mák
  • 240 dkg cukor
  • 6 db körte lereszelve
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 rúd vanília magjai

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót spatulával összekeverjük, majd egy papírral bélelt, kb. 30x40 centis formába töltjük. 160 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni. Meggyszósszal, kevés porcukorral tálaljuk.

MEGGYSZÓSZ

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg fagyasztott meggy
  • 10 dkg cukor
  • 1 db narancs leve és héja
  • 1 tk keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:
A meggyet, cukrot, narancslevet és héjat lassan főzni kezdjük. Addig forraljuk közepes lángon, amíg a meggy kiengedi a levét. A keményítőt kevés meggylével csomómentesre keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a szószhoz. Néhány perc alatt sűrűre főzzük. Melegen és hidegen is adhatjuk a mákos sütemény mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.