Receptek

Zöldfűszeres csirkerolád tarlórépával

Zöldfűszeres csirkerolád tarlórépával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl étolaj
  • 50 dkg csirkemell, ebből 20 dkg darálva
  • 1 kg tarlórépa
  • 1 cs friss petrezselyem
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 nagyobb fej fokhagyma

ELKÉSZÍTÉSE:

A tarlórépából tetszőleges darabokat vágunk, tepsibe tesszük és 180 °C-os sütőben fél óra alatt karamellizáljuk. A tarlórépa másik feléből tejszínes pürét készítünk. Hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, majd amikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. A csirkemell darált feléhez hozzáadjuk a finomra vágott fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd ízesítjük. A csirkemell másik feléből nyitott szeleteket vágunk, kiütögetjük, majd a szeletek közepére tesszük a darált húst. Alufóliára helyezzük és szorosan feltekerjük. Sütőbe tesszük, a tepsibe kb. fél liter vizet öntünk mellé, és így sütjük 160 °C-on, fél órán át.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.