Tivadar György receptje
2018. február 15.- 1 dl étolaj
- 50 dkg csirkemell, ebből 20 dkg darálva
- 1 kg tarlórépa
- 1 cs friss petrezselyem
- 10 levél friss bazsalikom
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 1 nagyobb fej fokhagyma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tarlórépából tetszőleges darabokat vágunk, tepsibe tesszük és 180 °C-os sütőben fél óra alatt karamellizáljuk. A tarlórépa másik feléből tejszínes pürét készítünk.
Hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, majd amikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. A csirkemell darált feléhez hozzáadjuk a finomra vágott fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd ízesítjük.
A csirkemell másik feléből nyitott szeleteket vágunk, kiütögetjük, majd a szeletek közepére tesszük a darált húst. Alufóliára helyezzük és szorosan feltekerjük. Sütőbe tesszük, a tepsibe kb. fél liter vizet öntünk mellé, és így sütjük 160 °C-on, fél órán át.

csirkemell , tarlórépa , olaj , petrezselyem , bazsalikom , tejszín , fokhagyma