Receptek

Báránygerinc kelkáposzta-főzelékkel

Regdon Zsolt receptje:

Báránygerinc kelkáposzta-főzelékkel

Regdon Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg csont nélküli báránygerinc
  • 50 dkg parázsburgonya
  • 4 db bébicukkini
  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 ek liszt
  • 3 ek vaj
  • 2 ek tejszín
  • 20 dkg házi túró
  • 2 ek tejszín
 
ELKÉSZÍTÉSE:


A parázsburgonyát félig megfőzzük, majd lehűtjük. A báránygerincet megtisztítjuk, félretesszük. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd forró vízben főzzük kb. 3 percig, utána jeges vízben hűtjük. Vajas rántást készítünk, melyhez felhasználjuk a kelkáposzta főzővizét. A rántáshoz először a vajat hevítjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tűzről levéve belekeverünk lassan adagolva 2-3 kanál főzővizet, végül a tejszínt. 4-5 kelkáposztalevelet kiterítünk, és a tejszínnel kikevert túrót beletöltjük, feltekerjük henger alakúra, hűtőbe tesszük, majd tálaláskor felkarikázzuk.

Tálaláskor a vajas rántást felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott fennmaradó kelkáposztát. Közben a báránygerincet serpenyőben körbesütjük, utána pihentetjük. A cukkíniket félbevágjuk, olajon megpirítjuk, a parázsburgonyát pedig vajban megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.