Receptek

Sült oldalas

Sült oldalas

Ruprecht László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg zsír
  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál rozmaring (ha nincs friss, akkor lehet szárított)
  • 2 szál kakukkfű (ha nincs friss, akkor lehet szárított)
  • 15 g

ELKÉSZÍTÉSE:
Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk. A zsírt a fűszernövényekkel és a hagymákkal felmelegítjük, és beletesszük az oldalast. Addig hevítjük, míg a zsiradék gyöngyözni kezd, ezután lefedjük. A húst 1,5-2 órán át 90 fokon konfitáljuk, utána feltekerjük 200 fokra és még 10 percig fedő alatt ropogósra pirítjuk. Káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.