Ruprecht László receptje
2020. július 22.- 2 kg zsír
- 80 dkg sertésoldalas
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 15 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk. A zsírt a fűszernövényekkel és a hagymákkal felmelegítjük, és beletesszük az oldalast. Addig hevítjük, míg a zsiradék gyöngyözni kezd, ezután lefedjük.
A jól felmelegített sütőtérbe helyezzük, majd több fát már nem teszünk rá, s éjszakára lefedve a sparhelt sütőjében hagyjuk.

Másnap a zsiradék háromnegyedét leöntjük a húsról, és a maradékban a sparhelt jobb sarkában, felforrósított edényben fedő alatt ropogósra pirítjuk. Káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.

fokhagyma , kakukkfű , rozmaring , zsír , sertésoldalas , vöröshagyma