Receptek

Sült oldalas

Ruprecht László receptje

2020. július 22.
  • 2 kg zsír
  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 15 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk. A zsírt a fűszernövényekkel és a hagymákkal felmelegítjük, és beletesszük az oldalast. Addig hevítjük, míg a zsiradék gyöngyözni kezd, ezután lefedjük.

A jól felmelegített sütőtérbe helyezzük, majd több fát már nem teszünk rá, s éjszakára lefedve a sparhelt sütőjében hagyjuk.



Másnap a zsiradék háromnegyedét leöntjük a húsról, és a maradékban a sparhelt jobb sarkában, felforrósított edényben fedő alatt ropogósra pirítjuk. Káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.




fokhagyma , kakukkfű , rozmaring , zsír , sertésoldalas , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra