Receptek

Sült oldalas

Sült oldalas

Ruprecht László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg zsír
  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 szál akukkfű
  • 15 g


ELKÉSZÍTÉSE:
Az oldalast feldaraboljuk, besózzuk. A zsírt a fűszernövényekkel és a hagymákkal felmelegítjük, és beletesszük az oldalast. Addig hevítjük, míg a zsiradék gyöngyözni kezd, ezután lefedjük. A jól felmelegített sütőtérbe helyezzük, majd több fát már nem teszünk rá, s éjszakára lefedve a sparhelt sütőjében hagyjuk. Másnap a zsiradék háromnegyedét leöntjük a húsról, és a maradékban a sparhelt jobb sarkában, felforrósított edényben fedő alatt ropogósra pirítjuk. Káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.