Receptek

Obazda (camembert-körözött)

Obazda (camembert-körözött)

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg érett camembert
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej finomra vágott vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 dl világos sör

Elkészítése:
A camembert belsejét kikaparjuk egy tálba – ha nem zavar bennünket a külseje, kockázzuk fel az egészet és úgy készítsük el a krémet –, hozzáadjuk a vajat, a hagymát és a sört, majd ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összekeverjük és pár órára hűtőbe tesszük, ahonnan fogyasztás előtt legalább fél órával kivesszük. Rozskenyérrel, pereccel és friss zöldségekkel – retek, vörös- és újhagyma, kígyóuborka – kínáljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.