Várvizi Péter receptje
2020. július 14.HÚS
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marhalábszár, 4×3 cm-es kockára vágva
- 100 g kolozsvári szalonna, hasábra vágva (kb. 2,5×0,7 cm)
- 750 ml testes, száraz vörösbor
- 300 ml marhahúsleves
- 50 ml szőlőmagolaj
ZÖLDSÉGES ALAP
HOZZÁVALÓK:
- 2 db sárgarépa
- 2 szál angolzeller
- 1 db fehérrépa
- 6 gerezd fokhagyma
- 8 db salottahagyma
ÍZESÍTŐCSOKOR ÉS FŰSZEREK
HOZZÁVALÓK:
- 5 ág kakukkfű
- 3 db petrezselyemszár, a kakukkfűvel összekötözve
- 10 szem egész bors
- 1 szem borókabogyó
- só
GARNÍRUNG
HOZZÁVALÓK:
- 16 db gyöngyhagyma
- 2 db karotta, szeletre vágva (gömbölyű hegyű, kisebb sárgarépa)
- 200 g erdei gomba (mérettől és formától függően nem túl kicsire darabolva)
- 2 db lila hagyma
- 16 db parázsburgonya
- kacsazsír
- 2 szál petrezselyem finomra vágva
- snidling, finomra vágva
Garnírung elkészítése:
Tálalás:
marhalábszár , kolozsvári szalonna , vörösbor , marhahúsleves , szőlőmagolaj , sárgarépa , fehérrépa , angolzeller , fokhagyma , salottahagyma , kakukkfű , petrezselyemszár , borókabogyó , gyöngyhagyma , erdei gomba , karotta , lila hagyma , parázsburgonya , kacsazsír , petrezselyem , snidling