Receptek

Libarillette

Libarillette

Rosenstein Tibor receptje 5 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db nagy libacomb
  • 3 dl libazsír
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl libaaprólékból főtt leves vagy alaplé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma vagy 2 db nagy szilva
  • tengeri só, egész fehér bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított combokat vastag falú lábosban kevés libazsíron mindkét oldalán pirosra sütjük, majd kiszedjük. A negyedekre vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a zsírban, visszatesszük bele a combokat, hozzáadjuk a darabokra vágott almát vagy szilvát. Felöntjük borral és libalevessel (vagy az alaplével). Felforraljuk, és annyi libazsírt öntünk rá, hogy teljesen elfedje a combokat. Ezután addig hevítjük, amíg a zsír gyöngyözni kezd, lefedjük fedővel, úgy, hogy egy kis rés maradjon, majd lassú főzéssel 4-6 órán át konfitáljuk.

Amikor teljesen puha a hús, kiszedjük a zsírból és hagyjuk kihűlni. A lábosban lévő zsírt szintén kihűtjük, és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt rajta a zsír, kettéválasztjuk, külön a pecsenyelét, külön a zsírt. A kihűlt libacombokról a bőrt leszedjük, csontokat eltávolítjuk, és a húst a kezünkkel szálakra morzsoljuk. A morzsolt húst serpenyőbe tesszük, és hevítés közben hozzákeverünk annyi pecsenyelét, hogy pépes állagú legyen. Hozzákeverünk még annyi zsírt, hogy kenhető legyen, de ne túl zsíros. Csatos üvegbe tesszük, kihűtjük. Hűtve akár több hónapig is fogyasztható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.