Receptek

Savanyúkáposzta-leves aszalt szilvával és vargányával

Bereznay Tamás receptje

2023. november 5.

50 dkg savanyú káposzta

50 dkg sertéslapocka

5 dkg szárított vargánya

20 dkg barna csiperke

15 dkg (16 szem) aszalt szilva

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

4 szem borókabogyó

1 ek sűrített paradicsom


ADAG: 4 főre

A finomra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockázott sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, borókabogyót, babért, kevés pirítás után ráöntjük a vörösbort és két deciliter vizet. Fedő alatt húsz percig főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát, a felszeletelt csiperkét, a szárított vargányát, másfél liter vizet, ízlés szerint sót, és közepes lángon, fedő alatt 40 percig főzzük. Ekkor beletesszük az aszalt szilvát és még öt percig főzzük. 

savanyúkáposzta-leves

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra