Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2023. július 25.- 60 dkg érlelt angusmarhafartő
- 0,5 l zöldségalaplé
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 dkg vágott zöldbab
- 1 csokor friss, összevágott kapor
- 2 dl natúr joghurt
- 4 dkg liszt
- 1 ek ecet
- só
- cukor
- fűszerpaprika (elhagyható)
Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük az alaplével, majd néhány perc főzés után a joghurtban elhabart liszttel sűrítjük. Felforraljuk, de csak addig, hogy a zöldbab ress maradjon. A végén ízesítjük kaporral, sóval, cukorral és az ecettel.
A húst egyforma szeletekre vágjuk, majd serpenyőben, kevés forró olajon angolosan átsütjük. Meleg helyen pihentetjük (60-65 fokon). Tálaláskor gyorsan újrasütjük minden oldalán, ekkor sózzuk, borsozzuk.