Receptek

Zöldbabfőzelék félig átsült marhafartővel

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. július 25.
  • 60 dkg érlelt angusmarhafartő
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 4 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 dkg vágott zöldbab
  • 1 csokor friss, összevágott kapor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 dkg liszt
  • 1 ek ecet
  • cukor
  • fűszerpaprika (elhagyható)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük az alaplével, majd néhány perc főzés után a joghurtban elhabart liszttel sűrítjük. Felforraljuk, de csak addig, hogy a zöldbab ress maradjon. A végén ízesítjük kaporral, sóval, cukorral és az ecettel.

A húst egyforma szeletekre vágjuk, majd serpenyőben, kevés forró olajon angolosan átsütjük. Meleg helyen pihentetjük (60-65 fokon). Tálaláskor gyorsan újrasütjük minden oldalán, ekkor sózzuk, borsozzuk.