A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bőrén sült tőkehal feketegyökérrel, medvehagymás fekete tortellinivel

Fehér Gábor receptje

2018. április 5.
  • 20 dkg friss atlanti tőkehal
  • 50 dkg feketegyökér
  • 10 dkg bivalyfetasajt
  • 10 dkg bio durumbúzaliszt (Guiseppe Scarisamazzától)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg juhtúró
  • 20 dkg medvehagyma
  • 1 csokor snidling
  • szőlőmagolaj
  • za’tar (arab fűszerkeverék)
  • só, bors
  • tintahaltinta

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
TŐKEHAL ELKÉSZÍTÉSE:
A tőkehalat sózzuk, serpenyőben bőrös felével lefelé ropogósra pirítjuk. A feketegyökeret meghámozzuk, majd enyhén sós vízben – amihez néhány evőkanálnyi tejet adtunk – roppanósra megfőzzük. Tálalás előtt a feketegyökeret za’tarral megpirítjuk.

MEDVEHAGYMÁS TORTELLINI ELKÉSZÍTÉSE:
A medvehagymát megmossuk, szárából párolással ragut készítünk. Zöld leveleit leforrázzuk, majd a raguval és a juhtúróval thermomixben vagy turmixgépben pürésítjük. Szitán átpasszírozzuk, sóval és borssal ízesítjük, félretesszük.

A lisztet, a tojást és a csipet sót egy teáskanál tintával tésztává gyúrjuk, és egy órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a medvehagymás töltelékből egy kiskanállal teszünk a körlapok közepére, félbehajtjuk, a félköröket összecsípjük, tortelliniket formázunk. Enyhén sós vízben néhány perc alatt al dentére főzzük.

SNIDLINGOLAJ ELKÉSZÍTÉSE:
A friss, apróra vágott snidlinget thermomixben vagy turmixgépben egy deci szőlőmagolajjal, 37 °C-on 10 percig, 10-es fokozaton turmixoljuk, sűrű szövésű rongyon lecsepegtetjük. Tálaláskor friss bivalyfetasajtot reszelünk az ételre (ez adja meg a végleges sózását).


snidling , feketegyökér , bivalyfetasajt , medvehagyma , atlanti tőkehal , bio durumbúzaliszt , tojás , juhtúró , szőlőmagolaj , za’tar , tintahaltinta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra