Receptek

Mangalicakaraj zöldborsópürével és grillezett bébicukkinivel

Mangalicakaraj zöldborsópürével és grillezett bébicukkinivel

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg mangalicakaraj
  • 50 dkg zöldborsó
  • 50 dkg bébicukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a vizet (vagy zöldségalaplevet, kb. 1/2 litert). 5 perc forralás után csomómentesre turmixoljuk. Az ujjnyi szeletekre szelt mangalicakarajt forró serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A bébicukkinit serpenyőben, olívaolajon megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.