A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csülökpástétom

Zoboki Zoltán receptje

2021. március 26.
  • 40 dkg hagyományos módon készült sertéscsülök
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • Ízlés szerint mustár, ketchup, édes fűszerpaprika, erős fűszerpaprika, őrölt bors, őrölt kömény, Worcester, csipetnyi majoránna
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Tulajdonképpen úgy készül, mint a tatár bifsztek, csak nem marhabélszínből, hanem füstölt, főtt csülökből és nincs benne tojás.


ELKÉSZÍTÉSE:

A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk.

A fent említett hozzávalókat (vaj, mustár, hagyma, kevés fokhagyma, bors, ízlés szerint ketchup, kevés majoránna, pirospaprika) folyamatosan hozzákeverjük, addig, amíg egészen pástétom állagú lesz.

Rövid időre hűtőbe tesszük, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és azzal tálaljuk.



sertéscsülök , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , ketchup , mustár , bors , kömény , Worcester , majoránna , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra