Receptek

Kecskesajt koktélparadicsomokkal, dióolajos öntettel

Kecskesajt koktélparadicsomokkal, dióolajos öntettel

Egy lehetséges hazai verzió, amit a caprese inspirált. Nem is recept, hanem inkább vezérfonál: egyénileg alakítható.

AZ ÖNTET

HOZZÁVALÓK:
  • 100 ml olaj, ebből 1/4 rész karakteres
  • olaj (pl. dió- vagy szezámolaj) és 3/4 rész
  • semleges ízű olaj (kukorica, napraforgó,
  • szőlőmag)
  • fél db zöldcitrom leve
  • 3 ek borecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek víz
  • 1/2 kk barna cukor (nádcukor)
  • 250 g friss kecskesajt
  • tárkony, bazsalikom, menta csíkra vágva
  • újhagyma

A dió- vagy szezámolaj ad egy kis pörkölt ízt. Ha nincs ilyen olajunk, használhatunk néhány szem pörkölt diót, mandulát, mogyorót, amit durvára vágva hintünk a salátára. Igen jól illik a képbe a marokkói argánolaj, néhány helyen Budapesten is kapható: szép mandulásdiós olajosmag-íze van.


A SALÁTA

ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomokat meghámozzuk. Mélytányér közepére tesszük a friss sajtot. Köré rendezzük a különféle karakterű hámozott nyers paradicsomokat. A nagyobbakat félbe- vagy negyedbe vágva és kimagozva.

Tálalás előtt félórára hűtőszekrénybe tesszük - legyen hűvös, de ne jégszekrényhideg.

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább