A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kapros-túrós palacsinta

Pesti István receptje

2018. június 15.

PALACSINTA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 4 dl tej
  • só, cukor
  • 4 dl szóda
  • olaj

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 1 db vanília
  • 6 ek porcukor
  • 100 g vaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom héja
  • 1 csokor kapor
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd klasszikus palacsintákat sütünk kisebb kerek, vékonyan olajozott serpenyőben.

TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Tálaláskor egy adag tölteléket tányérra halmozunk és befedjük a palacsintakoronggal. Meghintjük friss kaporral, kaporhomokkal és barackpürével díszítjük.


túró , tojás , tej , kapor , szóda , citrom , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra