Receptek

Tökmagolajos, fehér csokis túrógombóc

Farkas Richárd receptje

2020. augusztus 31.

Túrógombóc
Hozzávalók:

  • 500 g kecsketúró
  • 100 g panko morzsa
  • 3 db tojás
  • 50 g barna vaj
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom héja és leve
  • 50 g porcukor
  • 10 g só

Tökmagolajos fehércsoki-mousse
Hozzávalók:

  • 250 g kecsketej
  • 250 g tejszín
  • 125 g fehér csoki
  • 50 g tökmagolaj
  • 2 g zselatin
  • 6 g proespuma cold
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Túrógombóc elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a pirított panko morzsát, a kikapart vaníliamagokat, cukrot, sót, a citrom levét és héját. A vajat kihabosítjuk a tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, és több részben óvatosan a túróhoz adjuk. Gombócokat formázunk belőle, megfőzzük, majd tökmaglisztes, pirított panko morzsába forgatjuk.

Tökmagolajos fehércsoki-mousse elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd iSi szifonba töltjük, amibe 2 patron kerül. Felhasználásig hűtőben tartjuk. 


kecsketúró , pankó morzsa , tojás , barna vaj , vanília , citrom , porcukor , tejszín , zselatin , kecsketej , fehér csoki , tökmagolaj , proespuma cold

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra