A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a vajat. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részletben hozzáadjuk a vizet is (gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg). Ha összegyúrtuk, átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A sonkahagymát egy serpenyőben a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kápiapaprikát, további 3-4 percig együtt pároljuk, majd félretesszük. A hideg tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű alumíniumformába. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt teszünk rá, megtöltjük valamilyen nehezékkel, például szárazbabbal. Erre azért van szükség, hogy sütéskor a tészta ne emelkedjen meg. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt (vagy amíg világosbarna lesz) elősütjük.
A sütőt hűtsük le 170 °C-ra.
Amíg a tészta kihűl, a tojásokat kikeverjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét. Keverjük bele a hagymát, az újhagymát, a húsvéti sonkát és a paprikadarabokat is. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a kihűlt tésztába öntjük.
A 170 °C-os, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.