Receptek

Lecsó

Győrffy Árpád receptje

2020. június 11.
  • 70 g füstölt mangalica-kenyérszalonna apró kockákra vágva
  • 220 g makói vöröshagyma félbevágva
  • 15 g fokhagyma tisztítva, finomra vágva
  • 320 g tv paprika 1x1 cm-es kockákra vágva (erek és magok nélkül)
  • 215 g kápia paprika 1x1 cm-es kockákra vágva (erek és magok nélkül)
  • 18 g fűszerpaprika (Rubin vagy páhi bio)
  • 40 dkg paradicsom forrázva, hámozva és fél cikkekre vágva
  • 150 g víz

  • 100 g kolbász (vagy a főzés elején a szalonna pirításakor hozzáadva, vagy utólag kipirítva)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és közepes lángon, lassan pároljuk, végül kissé megkaramellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a paprikákat és a fokhagymát. Sózzuk és röviden pároljuk. Utána megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel. Nagy lángon néhány percig forraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, amellyel már csak egyszer forraljuk fel, és rögtön tálaljuk vagy azonnal lehűtjük.


füstölt mangalica-kenyérszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , tv paprika , kápia paprika , kolbász , fűszerpaprika , paradicsom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra