Receptek

Pasta pomodoro

Molnár Márk receptje

2022. március 1.
  • 40 dkg tészta
  • 2 db salottahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • fél deci száraz fehérbor
  • 2 evőkanál halszósz
  • 400 gr hámozott paradicsom
  • 2 paradicsomból paradicsomconcasse
  • 1 evőkanál gochujang
  • a tálaláshoz parmezán
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Ezt a saját örömömre szoktam főzni, minimális hozzávalókból mennyei finom és megunhatatlan. Titka a jól főzött tészta és a szósz, felesleges hozzávalók nélkül.


Olívaolajon finomra vágott salottahagymát dinsztelünk – fontos, hogy ne piruljon. Kevés fehérborral és halszósszal ízesítjük, majd visszaredukáljuk.

Hozzáadjuk a minőségi olasz hámozott paradicsomot és a friss paradicsomconcasse-t, és egy evőkanál gochujangot – észrevétlenül lesz arrabiata az étel. Fogkeményre főzzük a tésztát.

Amikor kész, leszűrjük és összeforgatjuk a paradicsommártással, fokozatosan kevés tésztafőzővizet adagolva hozzá.

Vékonyra gyalult parmezán sajttal tálaljuk.


tészta , salottahagyma , olívaolaj , száraz fehérbor , halszósz , gochujang , paradicsom , parmezán