Illés Roland receptje
2019. április 2.Tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- só
- 20 dkg gomolya sajt
- 20 dkg tejszín
- 10 dkg medvehagyma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A fermentált medvehagymához alaposan megmossuk a leveleket, steril üvegbe rakjuk és felöntjük sós vízzel. 5 napon keresztül szobahőmérsékleten tartjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük, kinyújtjuk és a kívánt alakúra formázzuk. A tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lereszelt gomolyát. A szószba forgatjuk a kifőzött tésztát, és a tetejét megszórjuk friss és fermentált medvehagymával.

tejszín , gomolya sajt , medvehagyma , tojás , liszt , só