Receptek

Avokádósaláta sült répával, sült lilahagyma-karikákkal és vaníliás öntettel

Segal Viktor receptje

2021. május 31.

SÜLT SÁRGARÉPA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes méretű sárgarépa, héjastól
  • 1 ek olívaolaj
  • durva szemű tengeri só, bors

SÜLT LILA HAGYMA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes méretű lila hagyma vékony karikákra vágva
  • 1 ek kukoricakeményítő

VANÍLIÁS ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 db narancs leve
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 4 ek olívaolaj (kb. 80 ml)
  • 2 tk magos mustár
  • só, frissen őrölt fekete bors

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db érett avokádó
  • 10 dkg salátakeverék
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Megsütjük a sárgarépát: a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sárgarépát nem hámozzuk meg, csak meghintjük durva szemű tengeri sóval, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. Kb. 60 percig sütjük, amíg megpuhulnak.

A lilahagyma-karikákat egy tálban alaposan elkeverjük a kukoricakeményítővel és 170 °C-os olajban ropogósra sütjük.

Az avokádó magját eltávolítjuk, húsát negyedekre vágjuk, majd meghámozzuk. Az öntet hozzávalóit egy tálban habverővel egynemű öntetté keverjük.

TÁLALÁS:

Összekeverjük a salátaleveleket, a sült sárgarépát, az avokádócikkeket, meglocsoljuk az öntettel, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a sült lilahagyma-karikákat.


sárgarépa , olívaolaj , lila hagyma , kukoricakeményítő , narancs , citrom , vanília , magos mustár , avokádó , salátakeverék