Receptek

Szent Jakab kagyló, édeskömény, gránátalma

Szent Jakab kagyló, édeskömény, gránátalma

Pillók Attila és Szűcs Róbert receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kagyló
  • 4-4 ek fejes és lila káposzta vékony csíkra szeletelve
  • 4 ek édeskömény vékony csíkra szeletelve
  • 2 dl frissen facsart gránátalmalé
  • 2 ek házi majonéz
  • snidling és petrezselyem
  • kevés méz, ha szükséges
  • pár csepp olívaolaj és citromlé
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A vékony csíkokra vágott édesköményt és káposztákat besózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodva őket a majonézzel bekeverjük. A friss kagylókat vékony szeletekre vágjuk, tálalás előtt olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal ízesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. A gránátalmákat gyümölcscentrifugával kifacsarjuk, levét olívaolajjal, kevés mézzel ízesítjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább