A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Készítse el velünk a legmenőbb húsvéti tojást!

Fotó: Sziszik Daniel - Horváth Judit receptje

2018. március 28.

Faragható piskóta torta
Hozzávalók:

  • 110 g vaj
  • 110 g kristálycukor
  • 2 tk méz
  • 2 tojás
  • 175 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
Házi marcipán
Hozzávalók:

  • 190 g mandula
  • 240 g porcukor
  • 4 ek víz
  • 90 g méz
  • 1 rúd vanília
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Unja a szokásos húsvéti édességeket? Ideje feljebb tenni a lécet Horváth Judit népies, a Fabergé-tojást megidéző tortájával!

Annak ellenére, hogy nagy és látványos, nem is nehéz elkészíteni - csak kevés türelem és némi kézügyesség kell hozzá, hogy ilyen torta kerüljön az ünnepi asztalra.



Faragható piskóta torta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Egy másik tálban a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a vajat, majd belekeverjük a lisztes keveréket.

Fokozatosan csomómentesre dolgozzuk

– ezt követően vajazott-lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben, 175°C-on 20 perc alatt megsütjük.

A tortát különböző ízesítésűvé tehetjük pár hozzávalóval:

Citrus torta: reszelt citrom és narancshéj, ez esetben a mézet helyettesítsük narancslekvárral

Mézeskalácstorta:1 tk fahéj és 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

Répatorta: 2 ek reszelt sárgarépa, 2 ek mazsola, 100 g apróra vágott dió, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

Házi marcipán elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, amíg homogén masszát kapunk. Formáljuk tömbbé, csomagoljuk fóliába és legalább egy napig hagyjuk állni, mielőtt használjuk.



A díszítés előtt minden eszközt készítsünk elő.



Ha már sütőformaként is tojás alakú edényeket használunk, könnyebb lesz a tortát a kívánt formájúra faragni.



A vajkrém készítéséhez

jó minőségű, magas zsírtartalmú vajat használjunk

és akkor sima, könnyen kenhető, selymes alapanyagot kapunk.



A formákat díszítés előtt tervezzük meg a már kisütött torta méretéhez.



A díszítőelemeket

vízzel ragasztjuk

a marcipán bevonatra.



A kivágásnál ne körkörös, hanem

lapos csíkokra, formákra törekedjünk,

így érhetjük el a kovácsoltvas hatású végeredményt.



húsvét , tojás , torta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra