Bereznay Tamás receptje
2023. október 14.Tészta
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
késhegynyi vaníliamag
Töltelék
Hozzávalók:
10-10 dkg apróra vágott aszalt barack és szilva
5 dkg mazsola
8 dkg barna cukor
3 db tojás
1,5 dl tejszín
6 dkg kekszmorzsa
csipetnyi szegfűszeg és fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőbe tesszük egy órára, majd egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű, zsírpapírral kibélelt tortaformába simítjuk. 185 fokos sütőben 16 percig sütjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztára töltjük és 150 fokos sütőben, 35 perc alatt készre sütjük. Liofilizált szederrel tálaljuk.