Segal Viktor receptje
2020. július 22.MEGGYSZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg meggy leszárazva, kimagozva
- 4 dkg kristálycukor
- 1 tk meggypálinka
SERTÉSSZŰZ
HOZZÁVALÓK:
- 1 db egész sertésszűz
- 1 ek semleges ízű olaj a sütéshez
- 2-3 ek durvára tört koriandermag
- 2 ek kókuszpehely
- só, bors
MEGGYSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
Egy kisebb lábosba helyezzük a meggyet a cukorral, és lefedve kb. 5 percig főzzük.
A gyümölcs 1/3-át félretesszük a díszítéshez.
A többit botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, majd egy kisebb merőkanál segítségével szitán erőteljesen átnyomkodjuk. Az így kapott püréhez adjuk hozzá a pálinkát, és addig forraljuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a maradék meggyet, és tálalásig félretesszük.
SERTÉSSZŰZ ELKÉSZÍTÉSE:
A húshoz a sütőt 90 °C-ra előmelegítjük. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd elősütjük a sertésszüzet, ügyelve arra, hogy minden oldalán kérget kapjon.
Egy tányérba öntjük a durvára őrölt koriandermagot, és megforgatjuk benne a sertésszüzet, majd egy tepsibe helyezzük az elősütött húst.
Tálaláskor kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a húst, és a meggymártással tálaljuk. Végül megszórjuk a kókuszpehellyel.
meggy , meggypálinka , sertésszűz , olaj , koriandermag , kókuszpehely