Receptek

Rizsdarás túrógombóc

Valoryz receptje

2025. október 3.

Gluténmentes (amennyiben kimarad a pirított panko morzsa)

Túrógombóc:

  • 250 g túró
  • 100 ml víz
  • 50 g rizsdara
  • 25 g kristálycukor
  • 5 g só
  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 db citromhéj

Morzsa:

  • 200 g panko morzsa
  • 30 g vaj
  • 20 g kristálycukor

Málnaszósz:

  • 200 g málna
  • 50 g áfonya
  • 10 g kristálycukor
  • 2 g őrült fahéj
  • 50 g málna


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rizsdarát enyhén sós vízben, alacsony lángon főzd puhára és hagyd kihűlni. Miután leszűrted, a visszamért 50 g megfőtt rizsdarához add hozzá az összekevert, szűrőn áttört túrót, kristálycukrot, tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. Az így kapott masszát legalább egy órán keresztül pihentesd hűtőben.

A fazékban csak gyöngyözve forrjon a víz, amiben a masszából formázott gombócokat kifőzöd, hogy a lágy anyag ne essen szét. Várd meg, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, és így főzd további 2 percig, majd szűrőkanállal óvatosan, egyesével emeld ki azokat a vízből. Amennyiben nincs gluténérzékenység, a vajjal, cukorral pirított panko morzsában forgasd meg a kifőtt gombócokat.

Málnaszósz: A málnát, az őrölt fahéjat és a kristálycukrot egy edényben alaposan turmixold le, majd egy szitán paszírozd át; az így kapott püré szép selymes lesz. Tálalás Terítsd el a málnaszószt a tányér alján és helyezd rá a gombócokat. A tetejét pár szem friss áfonyával díszítsd.


rizsdara , túrógombóc

További receptek

Kapcsolódó cikkek