Receptek

Almás, zelleres tortelloni

Almás, zelleres tortelloni

Lőrincz György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg BL 55-ös liszt
  • 2 dkg
  • 2 dkg cukor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • víz, amennyit a tészta felvesz
  • 4 db zöld spárga
  • 4 db fehér spárga
  • 4 db retek
  • 2 szál rebarbara
  • vegyes fűszernövények ízlés szerint (koriander, turbolya, kapor, petrezselyem)
  • 4 szál angolzeller
  • 2 db zellergumó
  • 1 db zöld alma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé

GYÚRT TÉSZTA

ELKÉSZÍTÉSE:

A liszteket, az egész tojást és a 3 tojássárgáját, a sót, a cukor felét és a 0,5 dl olívaolajat összegyúrjuk rugalmas, sima állagú tésztává annyi vízzel, amennyit felvesz (lisztenként eltérések lehetnek). Lefóliázzuk, pihentetjük kb. 30 percig hűtőben.

ZELLERPÜRÉ

ELKÉSZÍTÉSE:

A gumókat meghámozzuk, daraboljuk. A salotta hagymát és a gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt zellergumót, rövid ideig dinszteljük, majd zöldségalaplével felöntjük, puhára pároljuk. A készre párolt zellergumókat magas fordulatszámú mixerrel pürésítjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felét félretesszük. Az angolzeller felét és a zöld almát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a püréhez.  A püré másik felét a tejszínnel és a vajjal tovább krémesítjük, pürésítjük. A spárgákat, a rebarbarát, illetve a retket éles pengéjű hámozókéssel vékony szalagszerűre szeleteljük, majd jeges vízbe áztatjuk. Az angolzeller másik felét az extra szűz olívaolajjal magas fordulatszámon összeturmixoljuk, pürésítjük, majd finomszűrőn átszűrjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kerekre kiszaggatjuk, az almás angolzelleres sűrű pürével töltjük, majd formázzuk, és sós lobogó forró vízben készre főzzük.

TÁLALÁS:

A tányérra egy kanál segítségével csík formában felkenjük a krémes zellerpürét, minden csíkhoz tálalunk egy tortellonit, majd a jeges vízbe áztatott zöldségekkel és a friss fűszernövényekkel díszítjük, tálaláskor az angolzelleres olajjal megöntözzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.