Receptek

Petrezselymes juhtúróval töltött gombafejek

Petrezselymes juhtúróval töltött gombafejek

Herczeg Gabriella receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 6 fej nagyobb, tölteni való csiperke
  • 25 dkg juhtúró
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 3 ek kenyérmorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, a pet­rezselymet finomra aprítjuk, a fokhagy­mát szintén, majd mindezeket elkeverjük a juhtúróval, kenyérmorzsával, borsoz­zuk, sózzuk, ha szükséges.

A gombafejeket megtisztítjuk, tönkjüket kitörjük, és a kalapokat betöltjük a tölte­lékkel.

Olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük a gombákat, majd olívaolajjal megcsepeg­tetjük.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 30 per­cig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.