A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fűszeres körtetart

Mihályi László receptje

2020. október 27.

OMLÓS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g liszt
  • 120 g vaj
  • 75 g Koronás Porcukor
  • 25 g mandulaliszt
  • 2 g só
  • 1 db egész tojás

KÁVÉGANACHE
HOZZÁVALÓK:

  • 160 g tej
  • 30 g tejszín
  • 225 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 2 adag eszpresszó

FŰSZERES KÖRTE
HOZZÁVALÓK:

  • 600 g friss körte
  • 65 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 20 g méz
  • 2 cl rum
  • 1 g zöld kardamom
  • 1 g szegfűszeg
  • 1 g fahéj
  • 1 g rózsabors
  • 1 g vanília

„MOGYORÓKRÉM”
HOZZÁVALÓK:

  • 2 g zselatin
  • 10 g víz
  • 50 g tejszín
  • 175 g tejszínhab
  • 350 g mogyorópraliné
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

OMLÓS TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet, a sót, a mandulalisztet és a hideg vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, képlékeny tésztává gyúrjuk. 4-6 órát hűtőben pihentetjük.

KÁVÉGANACHE ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet és a tejszínt felforraljuk, az étcsokoládét feldaraboljuk. Az eszpresszót a tejjel együtt ráöntjük a csokoládéra,


majd a vajjal egyneműre mixeljük.



FŰSZERES KÖRTE ELKÉSZÍTÉSE:

A körtét meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
A cukrot és a mézet megolvasztjuk, a körtét az olvasztott cukorra „dobjuk”. Hozzáadjuk a finomra őrölt fűszereket, felöntjük rummal. 1-2 percig pároljuk.Szitán csepegtetjük, hagyjuk kihűlni.


„MOGYORÓKRÉM” ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint beáztatjuk a hideg vízbe, a tejszínt 85 °C-ra hevítjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.
A mogyorópralinét simára keverjük a habbal, egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
Az omlós tésztából tartokat nyomkodunk, majd kisütjük.


A kihűlt tartokat olvasztott tejcsokoládéval kikenjük, félig megtöltjük a kávéganache-sal, majd hűtőben 1 órát pihentetjük. Megtöltjük a fűszeres párolt körtével, a krémet vékonyan rákenjük,


utána „6”-os idomcsővel a tartok tetejére dresszírozzuk.

liszt , vaj , tojás , tejszín , tej , mandulaliszt , étcsokoládé , eszpresszó , körte , méz , rum , zöld kardamom , szegfűszeg , fahéj , rózsabors , vanília , zselatin , tejszínhab , mogyorópraliné

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra