Receptek

Rántott sertésfül zellersalátával

Rántott sertésfül zellersalátával

Tivadar György receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db sertésfül
  • 1 db zellergumó
  • 2 db zöld alma
  • 1 db citromnád
  • 1 db lime
  • 3 dl majonéz
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ktg friss koriander
  • só, egész fekete bors
  • 2 db tojás
  • 20 dk liszt
  • 20 dk panko morzsa
  • 1 l étolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 db babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított sertésfüleket hideg vízben feltesszük főni, forrás után szűrőkanállal leszedjük a habot, majd hozzáadjuk a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, az egész fekete borsot és a sót. Amikor megpuhult (kb. 3 óra után), kivesszük a vízből, és két lefóliázott tálca között préseljük egy éjszakán át a hűtőben. A zellergumót vékony csíkokra vágjuk, lobogó sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük és leszárítjuk. A zöldalmát szintén vékony csíkokra vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a finomra vágott citromnádat, a korianderleveleket, a lime reszelt héját és levét, a szezámolajat és a frissen őrölt borsot, majd óvatosan átkeverjük ezzel a zellert és a zöldalmát. A préselt füleket tetszőleges darabokra vágjuk, panírozzuk, és 180 °C-os bő olajban aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.