Receptek

Szőlős sabayon

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 17.
  • 6 db tojássárgája
  • 3 dl pezsgő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 50 kg csemege- vagy borszőlő
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A 6 tojássárgáját habüstbe tesszük a cukorral együtt, majd habverővel kifehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a pezsgőt, és vízgőz felett tovább verjük, lehetőleg minél több levegőt juttatva a krémbe.

Ha a habverő végén a krém szinte megáll, és lassan folyik csak vissza az üstbe, a krémünk elkészült.


Ezután nincs más dolgunk, mint hogy a megmosott szőlőszemeket egy mélyebb tányérba tegyük és rákanalazzuk a felvert pezsgős krémet.


tojás , pezsgő , borszőlő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra