Segal Viktor receptje
2020. augusztus 7.SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg kéksajt (pl. a lágy ízű gorgonzola dolce)
- 10 dkg friss parajlevél
- 4 db lágy tojás
ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- só, bors
MUSTÁROS MAJONÉZ
HOZZÁVALÓK:
- 2 db tojássárgája
- 1/2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1,5 dl semleges olaj
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek magos mustár
- 1 tk citromlé
- csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A majonéz elkészítéséhez a tojássárgájákhoz adjuk a reszelt fokhagymát, a sót, a citromlevet és a magos mustárt, majd kikeverjük. Lassan, vékony sugárban hozzáöntjük az olajakat, először az olívát, utána a semlegeset.
Kézi habverővel folyamatosan keverjük, amíg sűrű, fényes emulziót kapunk.
Ezután egy keverőtálba morzsoljuk a kéksajtot, elkeverjük a parajlevelekkel, az olívaolajjal és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk.

tojás , parajlevél , kéksajt , olívaolaj , magos mustár , citromlé , fokhagyma