Receptek

Joghurtos citromleves

Joghurtos citromleves

Sárközi Ákos, a Borkonyha séfjének receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 l házi joghurt
  • akácméz
  • 1-2 db citrom leve és reszelt héja

ELKÉSZÍTÉSE:

A joghurtot elkeverjük a citrom levével és vékonyan lereszelt héjával, ízlés szerint édesítjük akácmézzel, ha sűrűnek találjuk, esetleg tejjel hígíthatjuk.

LEVESBETÉT:

  • kis szelet citromtorta (tarte)
  • répachips (kapható pl bioboltokban is készen, de nem bonyolult otthon szárítani)
  • céklás meringue (egyszerű habcsók céklaporral színezve)
  • kaporolaj (a kaprot sütőben kb 160 °C-on kiszárítjuk, míg nem marad benne nedvesség és megkeményedik, de még nem ég meg, majd olajjal összeturmixoljuk)
  • ropogós-édes touille (amihez karamellt készítünk, hagyjuk megszilárdulni, majd porrá törjük, szilikonlapra szitáljuk és újra megsütjük, megolvasztjuk)
  • liofilizált málnadarabok és színes szárított virágok keveréke és szárított citruspor
  • olívaolaj
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább