Receptek

Cékla-sütőtök saláta birsalmavinaigrette-tel, érlelt sonkával

Cékla-sütőtök saláta birsalmavinaigrette-tel, érlelt sonkával

Pillók Attila receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db lila és sárga cékla
  • 8 szelet érlelt sonka
  • 1/2 sütőtök

VINAIGRETTE

HOZZÁVALÓK:
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek Pödör birsalmaecet
  • 1 ek birsalma megfőzve, lepürésítve, átszűrve
  • só, frissen őrölt bors
  • esetleg nádcukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A céklákat és a sütőtököt megpucoljuk, megmossuk, mandolinnal vékony szeletekre vágjuk és külön-külön sós, enyhén ecetes vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe rakva kihűtjük. A vinaigrette mártáshoz az összetevőket habüstben, habverővel összekeverjük, ha szükséges, kevés nádcukorral édesítjük. Az előfőzött zöldségeket egy kevés öntettel bekeverjük, a sonkával vegyesen, egyesével a tányérra rendezzük őket, petrezselyemlevéllel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább