Pillók Attila receptje
2020. augusztus 6.- 2 db lila és sárga cékla
- 8 szelet érlelt sonka
- 1/2 sütőtök
VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek Pödör birsalmaecet
- 1 ek birsalma megfőzve, lepürésítve, átszűrve
- só, frissen őrölt bors
- esetleg nádcukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A céklákat és a sütőtököt megpucoljuk, megmossuk, mandolinnal vékony szeletekre vágjuk és külön-külön sós, enyhén ecetes vízben leforrázzuk, majd jeges vízbe rakva kihűtjük.
A vinaigrette mártáshoz az összetevőket habüstben, habverővel összekeverjük, ha szükséges, kevés nádcukorral édesítjük.
Az előfőzött zöldségeket egy kevés öntettel bekeverjük, a sonkával vegyesen, egyesével a tányérra rendezzük őket, petrezselyemlevéllel díszítjük.

birsalma , sütőtök , cékla , sonka , Pödör birsalmaecet , olívaolaj , nádcukor