Receptek

Borhabdesszert

Borhabdesszert

Korponai Péter receptje

BORHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 120 g furmint
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 8 g zselatin
  • 350 g tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:
A bort a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott zselatint és visszahűtjük 28 °C-ra. Tejszínből lágy habot verünk és összekeverjük a boros résszel. Formába öntjük és fagyasztjuk (1).

BORLEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 367 g furmint
  • 210 g víz
  • 35 g Koronás Kristálycukor
  • 5 g méz
  • 10 g tojás
  • 30 g tojássárgája
  • 5 g keményítő
  • szegfűszeg, szegfűbors

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat kikeverjük a keményítővel. A bort, vizet, cukrot, fűszereket egy edényben felforraljuk, majd a keményítővel összekevert tojással besűrítjük a levest (2).

MANDULAMORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót összemorzsoljuk (3) és 150 °C-on kb. 20 percig sütjük.

TÁLALÁS:
A borhabot tányérokba adagoljuk, a borlevest még melegen hozzáöntjük, szőlővel vagy más gyümölcsökkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.