Receptek

Harcsa-„paprikás” pirított galuskával

Harcsa-„paprikás” pirított galuskával

Tornyos Balázs receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg szürkeharcsafilé
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve, kevés olajban elkeverve
  • 150 g tejföl
  • 4 szelet bacon ropogósra sütve
  • étolaj
  • vaj

PAPRIKÁS MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg halcsont
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 30 dkg lecsópaprika kockákra vágva
  • 30 dkg kápia paprika kockákra vágva
  • 10 dkg paradicsom kockákra vágva
  • 2 ek sertészsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt fekete bors

PIRÍTOTT GALUSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 150 g kolozsvári szalonna apró kockákra vágva, kisütve

ELKÉSZÍTÉSE:

A harcsafilét 4 egyenlő részre vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belehelyezzük a halfiléket, megkenjük fokhagymás olajjal, és erős lángon 4-5 percet sütjük, majd megfordítjuk és takaréklángon még 5-6 percig sütjük (a sütési idő a filék vastagságától függ, a lényeg, hogy ne szárítsuk ki). Fóliával letakarva 2-3 percet pihentetjük.

A paprikás mártáshoz a halcsontot 2 liter vízben addig főzzük, amíg kb. 3-4 dl leve marad, majd leszűrjük. A vöröshagymát és a paprikákat a sertészsíron erős lángon összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát és a paradicsomot. Felöntjük a leszűrt hal-alaplével. Takaréklángon 30 percet pároljuk, majd termomixerben pürésítjük. A tejfölt kicsit megsózzuk, habszifonba töltjük, és gőzölős sütőben 50 °C-on melegen tartjuk.

A kész galuskát egy serpenyőben a kiolvasztott kolozsvári szalonnán megpirítjuk. A galuskát formázzuk, tetejére rakjuk a harcsafilét, majd a paprikás mártással és a langyos tejfölhabbal tálaljuk. A halszelet tetejére tesszük a sült bacont, és zöldséghajtásokkal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább