Receptek

Sült velős csont

Sült velős csont

Igen egyszerű és kiváló előétel, mégis kevesen és ritkán készítik. Járjuk kicsit körbe a piacot, és válasszunk olyan darabokat a marha velős csontjából, melyek mindkét oldalról "lyukasak" (ne a "talpát" vegyük).

HOZZÁVALÓK:
  • 12 db velős csont (6-8 cm-es darabok) a csont közepéből
  • petrezselyem finomra vágva
  • só, bors, paprikapehely
  • áztatólé (2 l víz, 100 ml ecet, 2 ek só)
ELKÉSZÍTÉSE:

A velős csontot sós-ecetes vízbe tesszük, 1-2 órán át hűtőszekrényben áztatjuk. Ezután 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Tálaláskor meghintjük sóval, borssal, paprikapehellyel, petrezselyemmel. Pirítóst adunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.