Receptek

Édesköményleves feketekagylóval és rózsaszínű durbincsfilével

Gyurik Gábor receptje

2021. március 16.
  • 2-2,5 kg egész durbincs
  • 30 dkg feketekagyló
  • 60 dkg édeskömény
  • 30 dkg póréhagyma
  • 20 dkg szárzeller
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl fehérbor
  • 1 dl extra olívaolaj
  • babérlevél, só, bors


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A halakat kifilézzük, a csontokból alaplevet készítünk. Ehhez a pórét és a zellerszárakat felkarikázzuk, olíván átfuttatjuk. Hozzáadjuk az alaposan átmosott halcsontokat, pár percig, kifehéredésig pároljuk.
Felöntjük a fehérborral.

Ha elpárolgott a bor, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a csontokat.


Forrás után lehabozzuk, babérlevelet, egész borsot adunk hozzá, és kb. 30 percig gyöngyöztetjük. Ezután félrehúzzuk, pihentetjük, majd leszűrjük.

Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk, vajon megfuttatjuk. Felöntjük halalaplével és puhára főzzük. Sózzuk, majd turmixoljuk. Tálalás előtt vajat adunk hozzá.

A durbincsfilét sózzuk, felhevített serpenyőben a bőrös oldalát ropogósra sütjük.

A megtisztított kagylóhúst tálalás előtt a leveshez adva pár perc alatt készre főzzük.



durbincs , feketekagylóhús , édeskömény , póréhagyma , vaj , szárzeller , fehérbor , babérlevél , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra