Receptek

Resztelt sertésmáj velővel, főtt burgonyával

Resztelt sertésmáj velővel, főtt burgonyával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 20 dkg sertésvelő
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kg burgonya
  • 1 tk majoránna
  • só, bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 dl étolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A szeletelt hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, a vörösbort és néhány percig forraljuk. A csíkokra vágott májat szintén hozzáadjuk, és kb. 15 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, majoránnával, kakukkfűvel. A velőt külön sós vízben leforrázzuk, és ezt is a raguhoz adjuk. Befejezésként koktélparadicsomot és ecetes gyöngyhagymát teszünk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és hideg sós vízben megfőzzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.