A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Piros libaleves

Frideczky András receptje

2019. november 14.

LEVESBETÉT I.
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g libacomb
  • 50 g libazsír
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 100 g házi morzsa

LEVESBETÉT II.
HOZZÁVALÓK:

  • 30 g póréhagyma
  • 50 g csicsóka
  • 30 g fekete retek
  • 100 g lila, citromsárga és bébirépa
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • tejföl


LEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liba far-hát
  • 200 g libacombfilé
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g tv paprika
  • 50 g paradicsom fűszerkömény
  • 100 g burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 30 g zeller
  • fűszerpaprika
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A levesbetéthez a libacombokat bő liba- vagy kacsazsírban a fűszerekkel együtt puhulásig konfitáljuk, majd még melegen filézzük, a húst szálaira szedjük, majd kihűtjük. Hidegen bekeverjük a libazsírral, és egy kisebb pástétomformába tesszük, alul-felül fóliázva, és egy éjszakára, hűtőben préselve pihentetjük. Tálalás előtt tetszőleges méretű kockára vágjuk, és bécsi bundában ropogósra sütjük.

A vékonyra felszeletelt vöröshagymát, fokhagymát kevés zsiradékban megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldségeket és a burgonyát. Amikor megpirult a zöldségalap, rátesszük a sütőben középbarnára pirított liba far-hátat és az összekockázott libacombfilét 3 liter vízzel felöntve gyöngyöző forralás mellett harmadára redukáljuk, és utánaízesítjük.

A póréhagymát fél karikára vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott csicsókát és fekete retket, majd amikor ezek félig megpuhultak, a vékony karikára vágott répákat is. Megsózzuk, és ressre pirítjuk kevés zöldségalaplé hozzáadásával, a befejezés előtt pedig kevés fehérborecetet öntünk hozzá. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.


póréhagyma , csicsóka , sárgarépa , kakukkfű , fehérrépa , libacomb , libazsír , liba far-hát , libacombfilé , zeller , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra