Receptek

Piros libaleves

Piros libaleves

Frideczky András receptje 4 fő részére

LEVESBETÉT I.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g libacomb
  • 50 g libazsír
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 100 g házi morzsa

LEVESBETÉT II.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 g póréhagyma
  • 50 g csicsóka
  • 30 g fekete retek
  • 100 g lila, citromsárga és bébirépa
  • fehérborecet
  • olívaolaj
  • tejföl

LEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liba far-hát
  • 200 g libacombfilé
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g tv paprika
  • 50 g paradicsom
  • fűszerkömény
  • 100 g burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 30 g zeller
  • fűszerpaprika
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A levesbetéthez a libacombokat bő liba- vagy kacsazsírban a fűszerekkel együtt puhulásig konfitáljuk, majd még melegen filézzük, a húst szálaira szedjük, majd kihűtjük. Hidegen bekeverjük a libazsírral, és egy kisebb pástétomformába tesszük, alul-felül fóliázva, és egy éjszakára, hűtőben préselve pihentetjük.

Tálalás előtt tetszőleges méretű kockára vágjuk, és bécsi bundában ropogósra sütjük. A vékonyra felszeletelt vöröshagymát, fokhagymát kevés zsiradékban megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldségeket és a burgonyát.

Amikor megpirult a zöldségalap, rátesszük a sütőben középbarnára pirított liba far-hátat és az összekockázott libacombfilét 3 liter vízzel felöntve gyöngyöző forralás mellett harmadára redukáljuk, és utánaízesítjük. A póréhagymát fél karikára vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk az apró kockára vágott csicsókát és fekete retket, majd amikor ezek félig megpuhultak, a vékony karikára vágott répákat is. Megsózzuk, és ressre pirítjuk kevés zöldségalaplé hozzáadásával, a befejezés előtt pedig kevés fehérborecetet öntünk hozzá. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.