Receptek

Őzfilé hajdinarizottóval, wasabis borsmártással

Schreiner Gábor receptje:

Őzfilé hajdinarizottóval, wasabis borsmártással

Schreiner Gábor receptje 2-3 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g hajdina
  • 250 ml dashi (japán halalaplé)
  • 40 g vaj
  • 60 g shitake gomba
  • 1/2 fej salotta hagyma
  • 120 g őzfilé rózsaszínre sütve
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Kevés vaj-olaj keveréken üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, gyengén átforgatjuk a hajdinával és a cikkekre vágott shitakéval. Sózzuk, borsozzuk és mindig kevés halaplét hozzáadva közepes lángon, állandó kevergetés közben majdnem puhára pároljuk. A legvégén még borsozzuk, és egy teáskanál vajjal fejezzük be. Az őzfilét sózzuk, borsozzuk, serpenyőben félangolosra sütjük, négy percet pihentetjük.

WASABIS BORSMÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 1,5 tk wasabipor
  • 1 tk víz
  • 2,5 tk szójaszósz (Kikkoman)
  • 2,5 tk világos szójaszósz (Kikkoman)
  • 4 tk dashi
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 gerezd vékonyra metélt fokhagyma
  • 20 ml olvasztott vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A wasabiport a dashiban simára keverjük, hozzáadjuk a többi folyékony adalékot. A mártáshoz olvasztott vajon megfuttatjuk a fokhagymát, és a tűzről levéve hozzáöntjük a borsmártást. Ne forraljuk, csak egy-két pillanatot.

TÁLALÁS:

A hajdinarizottót egy mélyebb tányér közepére halmozzuk, tetejére az őzfilé-szeletet, és a borsmártást köré öntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.