Receptek

Ökörszív vadkörtével, sárga gerebengombával és brokkolival

Litauszki Zsolt receptje

2020. szeptember 7.
  • 5 dkg vadkörte
  • 40 dkg gerebengomba
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 ek vaj
  • 1 kg ökörszív
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • só, bors, kakukkfű, babérlevél, csillagánizs
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Az ökörszívet megtisztítjuk, átmossuk, és 2 órára 5%-os sóoldatba (1 liter vízhez 5 dkg só) helyezzük


2 óra múlva kivesszük belőle, és egy közel akkora edénybe helyezzük, mint maga a szív.

A fűszereket a kacsazsírral együtt felhevítjük, és ráöntjük a szívre.

Egy éjszakán keresztül a sütőben konfitáljuk kb. 68 °C-on.


Következő nap a körték egy részét meghámozzuk, befőttet készítünk belőle, és pürésítjük. A díszítésre szánt körtéket csak leforrázzuk, karalábévájóval vagy mokkáskanállal alulról a magházat eltávolítjuk, és a körtekrémmel betöltjük.

A gerebengombát megtisztítjuk és vajon átfuttatjuk. A brokkolit sós vízben leforrázzuk.

A képen látható módon tálaljuk.


vadkörte , gerebengomba , brokkoli , kacsazsír , ökörszív , vaj , vöröshagyma , fokhagyma , csillagánizs , babérlevél , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra