Receptek

Tokaji mousse torta

Tokaji mousse torta

RÉGI OLASZ PISKÓTATÉSZTA

I.

  • 48 dkg porcukor
  • 8 db egész tojás
  • 4 db citrom reszelt héja

Az anyagokat gőzön kb. 50 °C-ra melegítjük.

II.

  • 30 dkg olívaolaj
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg tej
  • 20 dkg citromlé

Az anyagokat összekeverjük, majd az I. és a II. részt habverővel óvatosan összekeverjük.

III.

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg sütőpor

Hozzáadjuk kis adagokban az I+II-höz a lisztet a sütőporral. Vajazott, lisztezett sütőlemezre kenjük.

TOKAJI HAB

  • 24 dkg tojássárgája
  • 20 dkg főzött cukor

A 17 dkg cukrot 1 dl vízzel besűrítjük. A sárgáját felverjük. Keverés közben a forró cukrot belecsorgatjuk. Kihűlésig keverjük.

  • 1 dkg zselatin
  • 25 dkg tokaji bor
  • 35 dkg tejszínhab
  • 4 dkg cukor

A zselatint vízbe áztatjuk, felmelegítjük, majd a felvert tejszínhabhoz keverjük a borral együtt.

NARANCSHAB

  • 2 db narancs
  • 1/2 liter tej
  • 16 dkg tojássárgája (kb.8 tojásból)
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg zselatin
  • 50 dkg tejszínhab
  • 3 cl narancslikőr

A két narancs reszelt héját fél liter tejben felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral felverjük. A zselatint beáztatjuk, a tejszínt habbá verjük, a narancslikőrt és a zselatint a habba keverjük. Ezután az összes anyagot óvatosan elkeverjük. A kisütött olasz piskótát kerek formára vágjuk. Narancshabbal félig töltjük a tortakarikát, majd újra piskóta következik. A tokaji mousse-t egészen a torta pereméig töltjük bele. Díszíthetjük szőlővel, sült tojáshabbal.

3. Szederzselé-lapocskát helyezünk a félig töltött formába.
4. Befedjük a maradék mousse-szal.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább