Nábelek Zsófia receptje
2022. március 21.A TÉSZTÁHOZ:
- 300 g liszt
- 250 g vaj
- 180 g darált dió
- 50 g kakaópor
- 100 g porcukor
- 1 kk fahéj
- 1 csipet só
A KRÉMHEZ:
- 3 db tojássárgája
- 240 g porcukor
- 300 g vaj
- 1 mk keserűmandula-olaj vagy aroma
- 5 g só
1. A tésztához a szárazanyagokat (liszt, darált dió, kakaópor, porcukor, fahéj, só) összekeverjük, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal, és lefóliázva 2 órát pihentetjük hűtőben. Kisebb darabokat szaggatunk belőle, és fém barack- vagy madeleine-formába nyomkodjuk, a felesleget levágjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd a kész süteményt még forrón kiütögetjük a formából.
2. A krémhez a sárgájából és a cukorból sűrű krémet főzünk, közben folyamatosan keverjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A vajat kihabosítjuk a sóval és a keserűmandula-olajjal, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet. A kisült barackmagokat a krémmel megtöltve kettesével összeragasztjuk.
liszt , vaj , dió , kakaópor , porcukor , fahéj , tojás , keserűmandula-olaj