Receptek

Barackmag

Nábelek Zsófia receptje

2022. március 21.

A TÉSZTÁHOZ:

  • 300 g liszt
  • 250 g vaj
  • 180 g darált dió
  • 50 g kakaópor
  • 100 g porcukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 csipet só

A KRÉMHEZ:

  • 3 db tojássárgája
  • 240 g porcukor
  • 300 g vaj
  • 1 mk keserűmandula-olaj vagy aroma
  • 5 g só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

1.  A tésztához a szárazanyagokat (liszt, darált dió, kakaópor, porcukor, fahéj, só) összekeverjük, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal, és lefóliázva 2 órát pihentetjük hűtőben. Kisebb darabokat szaggatunk belőle, és fém barack- vagy madeleine-formába nyomkodjuk, a felesleget levágjuk. 180  °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd a kész süteményt még forrón kiütögetjük a formából. 

Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tölteléket.


2.  A krémhez a sárgájából és a cukorból sűrű krémet főzünk, közben folyamatosan keverjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A vajat kihabosítjuk a sóval és a keserűmandula-olajjal, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet. A kisült barackmagokat a krémmel megtöltve kettesével összeragasztjuk.

Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.



liszt , vaj , dió , kakaópor , porcukor , fahéj , tojás , keserűmandula-olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra